taal kiezen taal kiezen

Waarom steigerhouten meubels?

Allereerst natuurlijk vanwege de mooie stoere uitstraling. Maar ook uit zorg voor het milieu, want door het recyclen van gebruikt steigerhout dragen we bij aan een leefbaar klimaat.

Onze vakkundige meubelmakers zijn in staat om vrijwel alle meubel wensen om te zetten in een fraai ambachtelijk gemaakt meubel.

De steigerplanken zijn gebruikt en kunnen daarom scheuren, oneffenheden bevatten. Dit hoort bij de uitstraling van ons produkt. De steigerplanken zijn nooit vlak. Dit kan daarom ook geen reden zijn om een meubel af te keuren.

Doordat het hout in de bouw is gebruikt als steigerplank heeft het een grijze gloed. De ene keer heeft het ingekochte steigerhout dit meer dan de andere keer. WIj zoeken het hout zoveel mogelijk uit per meubel of per bestelling, maar er kan altijd kleurverschil zijn.

In onze werkplaats staat een solide constructie van de meubelen voorop. De gebruikte steigerplanken die bij ons verwerkt worden, zijn 5 m lang, ca. 20 cm breed en 3 cm dik. De planken worden eerst op lengte gezaagd en aansluitend grof geschuurd. Zorgvuldig worden de verschillende onderdelen met elkaar verbonden. Wij verlijmen en schroeven alle verbindingen. Als het meubel klaar is, wordt alles nog eens extra glad geschuurd, zo dat er geen ruwe plekken of scherpe kanten meer aan zitten. Bij het afwerken van onze meubelen wordt er veel aandacht besteedt aan de uitstraling van het meubel. 

Onze meubelen zijn gebruiksvriendelijk met een mooie uitstraling en zijn eenvoudig te onderhouden. Behandelen van de meubelen is mogelijk, wij adviseren u daarbij graag.