taal kiezen taal kiezen

Materiaal & onderhoud

Al onze meubelen worden gemaakt van gebruikte steigerplanken. De planken komen zo van de bouwplaats en worden door ons eerst gedroogd en van grof vuil ontdaan.

De dikte, breedte en kleur van de planken kan per partij wat variëren. Steigerhout zal altijd iets blijven werken en kan hierdoor gaan (krom)trekken, ondanks dat we het hout met zorg drogen. Dit geeft mede ook de charme aan het meubel. Voor gebruik kun je de meubelen meestal onbehandeld laten. Doordat het hout eerst is gebruikt, kan het voorkomen dat er droogscheuren, butsen,  hars, kerven en andere beschadigingen in het hout zitten. Dat geeft de charme aan het gerecyclede hout.

Onderstaande foto’s geven een indruk wat er in/aan het gerecyclede hout kan zitten, welke geen recht geeft op garantie.Bij badkamer meubelen adviseren wij om de bovenbladen te behandelen met steigerhoutlak om vlekken van water of tandpasta te voorkomen.

Ook de tafelbladen van onze eet- en salontafels kun je het beste met steigerhoutlak behandelen. Dit voorkomt vlekken en zorgt er voor dat er geen vocht in in het hout kan dringen. Ook verlengt het behandelen van het tafelblad de levensduur van je meubel aanmerkelijk.

Bij babybedjes leveren wij standaard een busje lak mee om de spijlen te behandelen. Dit voorkomt dat kinderen geen stof of cement resten kunnen inslikken.

Voor buitenmeubelen adviseren wij deze onbehandeld te laten, of met een Nano-Impregneermiddel te behandelen. Als je deze met een lak gaat behandelen wordt daarmee het verdampen van vocht in het hout tegengegaan. Onbehandelde tuinmeubelen gaan langer mee. Je kunt de steigerhouten tuinmeubelen zonder problemen zomer en winter buiten laten staan. In het voorjaar afborstelen met warm water en groene zeep is voldoende. Droog opbergen in de wintermaanden zorgt er natuurlijk voor dat je meubelen nog langer mee gaan.

De Nano-Impragnering biedt een onzichtbare, moleculaire beschermlaag, die zich hecht aan elke afzonderlijke vezel van het onbehandelde oppervlak. Dit voorkomt dat vocht, vuil en zelfs UV-stralen het hout binnendringen.De behandelde materialen behouden hun luchtdoorlatendheid.
De natuurlijke uitstraling en levensduur zijn aanzienlijk verbeterd.

Steigerhoutlak is op waterbasis en milieu vriendelijk Het beschermd, maar laat de uitstraling van het meubel intact. De lak kan exclusief bij Schuur7 worden gekocht. Prijs per 0.5 Liter € 21.00