Hobenköök, Hamburg

In het voorjaar van 2018 kregen we een aanvraag uit Hamburg. Deze keer niet via de klant zelf maar via een gerenomeerd Architectenbureau Heyroth & Kürbitz freie Architekten BDA.

Wij hadden in het verleden al eens wat tafelbladen en dergelijke geleverd en door onze punctuele leveringen kwam Ralf Kürbitz bij ons terecht. Hij vroeg ons om een prijs te geven voor de kasten van de markthal en voor de levering van tafelbladen en tafels met banken. Dit moest in bepaald tijdsbestek geleverd worden. Ons werd het concept van Hobenköök uitgelegd en dit sprak ons enorm aan. Een Markthal met louter en alleen streekproducten uit de regio Hamburg, met daarbij een restaurant, welke, wat ons later ter ore kwam, wordt geleid door een topkok. Alles moest zo milieu vriendelijk gebouwd worden, ook de afwerking van de meubels. Hiervoor hebben we de transparante olielasur van Uula gebruikt. Het hout krijgt zo enerzijds een bescherming en anderzijds een warme kleur, zoals te zien is op de foto’s.

De kasten zijn in de basis volgens de wens van de architect gebouwd, maar aangepast binnen de mogelijkheden van steigerhout. Naast deze kasten hebben we tafels met bank, model Lauwerssee, op maat geleverd als ook losse tafelbladen, model blad kloostertafel Easterdobbe, waaronder later een zwart ijzeren onderstel is gemonteerd.

We zijn ontzettend trots dat we deze unieke locatie mede mochten inrichten met onze meubelen. Later hebben wij de markthal nog mogen aanvullen met 2 broodkasten met gehard glazen kleppen, de basis kast in steigerhout. Het binnenwerk werd uitgevoerd in gestoomd beuken en in een speciale olie gezet. Dit alles vanwege de hygiene.

Architect:   Heyroth & Kürbitz Freie Architecten BDA

Markthal en Restaurant: Hobenköök Restaurant und Markthalle

overview hobenkoeoek

In dit project werden onderstaande meubels gebruikt

Steigerhouten keuken RügenSteigerhouten keuken Rügen

Steigerhouten keuken Rügen

De warmte van steigerhout vindt je ook terug in onze keukens. De steigerhouten keuken is allang niet meer de plek om alleen eten te koken. De keuken komt steeds meer centraal te staan als  je thuis bent. Een gezellige plek waar geleefd wordt, gegeten gepraat en natuurlijk gekookt. Het is een plek waar iedereen zich thuis moet voelen.

Bekijk uitgebreide informatie en foto's

Typ uw zoekwoord en druk enter om te zoeken